Başakşehir Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde düzenlenen “Algoritma ile Scratch Kodlama Eğitimi” ile çocuklar, hem eğlendi hem de objelerin metotlarını kullanmayı öğrendi.
Başakşehir Belediyesi, Living Lab’de öğrencilere yönelik eğitim programlarına bir yenisini daha ekledi. Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde, 7-11 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen ve beş gün süren eğitime 9-12 yaş aralığındaki 30 öğrenci katıldı.
10 saatlik eğitimle matematiksel kodlama
Toplam 10 saatlik eğitim programı ile Başakşehirli çocuklara, algoritmik-matematiksel düşünme, algoritma oluşturma, problem çözme, kod bloklarını kullanarak programlama (değişken, döngü, koşul-şart vb.) mantığı kazandırıldı.
“Öğrenciler kendi oyunlarını tasarlayabilecek”
Eğitimle ilgili konuşan kodlama eğitmenleri Merve Coşkun ile Yazılım Mühendisi Merve Yorgancıoğlu, Scratch programının öğrencilerin derslerine de yardımcı olduğunu belirterek, “Scratch, 8-16 yaş arası çocuklar için geliştirilmiş bir programlama dilidir. Program, bize resim, ses, müzik gibi çeşitli medya araçlarını bir araya getirebileceğimiz, kendi animasyonlarımızı, dijital oyunlarımızı tasarlayabileceğimiz ya da etkileşimli hikâyeler anlatabileceğimiz ve paylaşabileceğimiz bir ortam sunuyor.” ifadelerini kullandılar.
“Geleceğin dili: Kodlama”
Algoritma ile Scratch Kodlama Eğitimi’nde asıl hedefin tüketen değil üreten bireyler yetiştirmek olduğunu vurgulayan Coşkun ve Yorgancıoğlu, "Eğitim öğrencilerin zihin gelişimi açısından önemli. Çocukların, hangi mesleği seçerse seçsin, teknoloji çağında olduğumuzdan dolayı kodlamayı mutlaka öğrenmesi gerekiyor" ifadelerini kullandılar.