Gençlik ve Spor Bakanlığı, Başakşehir Belediyesi ve Marmara Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen Milli Spor Politikası Çalıştayı’nda, Türk sporu tüm yönleriyle ele alındı.
32 spor federasyonunun katıldığı çalıştayda konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, yerel yönetimlerin sporla ilgili yatırımlar yapması gerektiğine dikkat çekti.
Milli Mücadele’nin 100. yılında Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Anadolu Yerleşkesi’ndeki çalıştaya; Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun yanı sıra Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Pınar, 32 spor federasyonunun temsilcileri, akademisyenler, spor yöneticileri, eğitmenler ile çok sayıda profesyonel sporcu katıldı.
Robot Rıfkı’nın diyalogları güldürdü
Dünü ve bugünüyle Türk sporunun tüm yönleriyle ele alındığı ve sunuculuğunu ünlü spor yorumcusu Ersin Düzen’in yaptığı çalıştayda, Başakşehir Müzik Akademisi öğrencilerinin mini konseri alkış topladı. Başakşehir Belediyesi Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde geliştirilen Robot Rıfkı’nın Ersin Düzen’le futbol diyalogları ise konukları güldürdü.
“Kıvılcım ateş oldu”
Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Pınar, çalıştay açılışında yaptığı konuşmada Türk sporu için çalışan tüm çevrelere teşekkür ederek, “Geçmişte küçük bir adımla bir kıvılcım yakmıştık, bugün görüyorum ki o kıvılcım bir ateş olmuş.” dedi.
“Biz spora hizmet edelim ki, spor da bize hizmet etsin”
Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da, yerel yönetimlerin sadece imar ve benzeri konularla değil, bu tarz konularla da ilgilenmeleri gerektiğini belirterek, “Çünkü Belediyeler sporculara fiziki mekânlar ve imkânlar sunan kurumlar. Önce biz spora hizmet edelim ki sonra da o bize hizmet etsin.” diye konuştu.
Türkiye’de ilk kez Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Sporun T’si-Sporcu Ölçme, Branşa Yönlendirme ve Bilgi Bankası Sistemi” ile bir ilki başardıklarını dile getiren Kartoğlu, “Yetenekli ve keşfedilmeyi bekleyen sporcu adaylarını bu yöntemle belirliyor ve kendilerine en uygun branşa yönlendiriyoruz.” ifadelerini kullandı.
“Sporcularımız çift kariyer sahibi olacak”
Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz ise, Türkiye’nin Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip ülkesi olduğuna dikkati çekerek, “20 milyon gencimiz var. Bu çok ciddi bir potansiyel. Bu yıl Bakanlık olarak 28 vakıf üniversitemizle protokol imzaladık. Bundan sonra milli sporcularımız yüzde 100 burslu olacak. Böylelikle sporcularımız eğitim mi, spor mu diye düşünmeyecek, çift kariyer sahibi olacak” değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmaların ardından çalıştay kapsamında oluşturulan komisyonlarda, “Spor Kültürü”, “Spor Yönetimi ve Eğitimi”, “Spor ve Yerel Yönetimler”, “Spor ve Medya”, “Spor Yönetimi ve Federasyonlar” ile “Spor Yönetimi ve Bilişim” konuları tüm yönleriyle masaya yatırıldı.