Arnavutköy Belediyesi tarafından düzenlenen “Hayatımız İletişim” konulu seminerler tüm hızıyla devam ediyor. Hayatımız İletişim seminerinin konukları TGRT Haber’in tecrübeli sunucusu Mehmet Aydın, Radyo Turkuvaz’ın sunucusu Hopdedik Ayhan ve Radyo 7’nin sevilen programcısı Umut Öztürk oldu.
Avlu 34 Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Arnavutköy’deki birçok öğrencinin katılımıyla gerçekleşen seminerde iletişim ile ilgili bilgiler verilirken aynı zamanda öğrenciler işin ustalarıyla pratik yapma şansını da elde etti. Türkçe’nin doğru kullanımı ile ilgili bilgi veren Umut Öztürk öğrencileri de sahneye davet ederek yeni neslin de Türkçe ile ilgili doğru bildikleri yanlışları pratiklerle gösterdi. Daha sonra muhabirlik ve haber sunumunu anlatan TGRT Haber sunucu Mehmet Aydın’ın bir öğrenciyle canlandırdığı haber sunumu renkli anlara sahne oldu. İzleyenler ise bir yandan iletişimin inceliklerini öğrenirken bir yandan da eğlenme fırsatı buldu. Yılların radyocusu Hopdedik Ayhan ise bir öğrenciyle salondaki katılımcılara müzik ziyafeti sundu. Seminere aktif katılım sağlayan öğrenciler güzel bir deneyim kazandı. Aynı zamanda birçok öğrenciyi de sahneye davet eden sunucular öğrencilerin sahne korkularını yenmelerine de yardımcı oldu. Cesaretlenerek sahneye gelen öğrencilerden bir kısmı muhabirlikte pratik yaparken bazıları da hayallerini anlattı.
“Teknoloji ile Yeni Kelimeler Hayatımıza Girdi”
Türkçe’yi kullanırken tonlamaya vurgu yapan Mehmet Aydın sunuma örnekler vererek öğrencilerin bilgileri pekiştirmesine katkı sağladı. Daha sonra sözü alan Hopdedik Ayhan ise Türkiye’deki sosyal medya kullanımına dikkat çekerek telefon kullanımı ile ilgili de “ Araştırmaya göre gece yataktayken telefonunu en çok kontrol edenler yine Türkler. Avrupa’da % 40’lar seviyesinde olan bu oran, Türkiye’de %85’e çıkıyor. Ayrıca Türkiye’de akıllı telefon kullanıcıları her 13 dakikada bir telefon ekranını kontrol ediyor.” dedi. Ayrıca yeni nesil ve teknolojiyle birlikte hayatımıza giren youtuber, stalklamak, layklamak, selfie gibi kelimelere de değinen Hopdedik Ayhan bu kelimeler yerine daha dikkat ederek Türkçe’deki karşılıklarını kullanmaya dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
İnteraktif katılımın sağlandığı Hayatımız İletişim seminerinde programın sonuna kadar alkış sesleri salonda yankılandı.