Eyüpsultan İlçe Kaymakamlığı tarafından, “Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi, Planlama ve İşbirliği Komisyonu Toplantısı” yapıldı.
Eyüpsultan Anadolu Lisesi Konferans salonunda gerçekleşen toplantıya, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara’nın yanı sıra, Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Uysal ve Cevdet Yıldız, Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, Eyüpsultan İlçe Halk Eğitim Müdürü Kadir Tellioğlu, belediye müdürleri, tüm ilçe idare amirleri, okul müdürleri, kurum müdürleri, STK’lar, muhtarlar ve Halk Eğitim görevlileri katıldı.
Eyüpsultan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Tellioğlu, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında açılan Mesleki Teknik ve Sosyal Kültürel kursların faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
Toplantıda 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının değerlendirilmesi, 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında yapılacak çalışmalar, açılması planlanan kurslar, işbirliği yapılacak kurumların tespit edilmesi, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.
“ZAMAN KIYMETİ BİLİNMEYEN BİR MÜCEVHERDİR”
Örgün eğitim kadar yaygın eğitimin de çok önemli olduğunu vurgulayan Eyüpsultan İlçe Kaymakamı İhsan Kara sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yaygın eğitim, bütün kurum ve kuruluşlarımızla, her şahsı ilgilendiren tarafıyla önem arz ediyor. Yaygın eğitimi birkaç şekilde önemli görüyoruz. Birincisi meslek öğrenme, yani ekmeğini kazanma. İkincisi ise hatta bence meslek öğrenmeden daha önemli olanı, bazı edinilmemiş, insanda bulunması gereken bilgilerin öğrenilmesi.
Yaygın eğitimle öğrenilen, okuma yazma kursu, meslek edinme, hobi sahibi olma ve hayatın yaşam kalitesini yükseltir. Ayrıca, zararlı alışkanlıklara alternatif olarak faydalı bir şekilde zamanı değerlendirirsiniz.. Zaman kıymeti bilinmeyen bir mücevherdir. Bunu yakalayan kazanır. Kaybeden zamanın değerini bilmeyen kişilerdir.”
“HALK EĞİTİM OLARAK ÇOCUKLARA ARTIK DAHA KOLAY ULAŞABİLİYORUZ”
Eskiden örgün eğitim ile yaygın eğitim arasında kalın bir duvar olduğunu söyleyen Kara, şu ifadelerle devam etti:
“Osmanlı kalelerinde gördüğümüz kadar kalın bir duvar vardı. Okul çağındaki çocuklara asla halk eğitim ulaşamıyordu. Şimdi ulaşabiliyoruz. Okul çağındaki çocuklarımıza yönelik müfredatta olmayan veya müfredatta yeterince yer verilmeyen konularda da zaman zaman çalışmalar yapabiliyoruz.
Eyüpsultan Belediyesi, tüm resmi kurum ve kuruluşlarımız, özel kurum ve kuruluşlarımız, kanaat önderlerimiz, STK’lar ve muhtarlarımız ile hayat boyu öğrenme kursları ile ilgili olarak işbirliği içerisindeyiz.”
“ÖĞRENME BEŞİKTE DEĞİL ANNE KARNINDA BAŞLIYOR”
Toplantıda konuşma yapan Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Uysal ise şu açıklamalarda bulundu:
"Hepimiz Eyüpsultan halkına hizmet etmek için varız. Ve onu sürdürebilmek en iyi ve en güzel noktalara ulaştırabilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hayat boyu öğrenim çok önemli. Öğrenme, beşikten mezara kadar değil, öğretim, öğrenmek anne karnında başlıyor. Anne karnında bebek annesiyle iletişime geçerek çevresinde ne oluyor ne bitiyor öğreniyor.
Annenin metabolizmasında, vücudunda herhangi bir değişiklik olduğunda, bebek anne karnında tepki vermeye başlıyor. Bir şeyler öğreniyor. Yani öğrenme anne karnında başlıyor, mezara kadar devam ediyor."
“BAŞARILI İNSANLAR HAYAT BOYU ÖĞRENMEYİ YAŞAMLARININ ODAK NOKTASI HALİNE GETİRİYOR”
“Standart eğitim hayatı üniversite eğitimi bitince sona eriyor. İşte o zaman hayat boyu öğrenme başlıyor. Ben diplomamı aldım bundan sonra benim bir şey öğrenmeme gerek yok diyemeyiz. Mesleğimin dışında daha farklı neler öğrenmeliyiz? Bunun çabasını göstermeliyiz.
Dünyada en çok başarı göstermiş iş adamları, siyasetçiler, bilim insanlarına baktığımızda onların ortak noktası hayat boyu öğrenmeyi sürekli odak noktası haline getirmeleri. Hangi mesleği yaparsak yapalım, hangi işi yaparsak yapalım hayat boyu öğrenmeyi odak noktası haline getirmeliyiz. Yoksa köreliriz.
Eyüpsultan Belediyesi olarak da öğretmenlerimiz ve müdürlüklerimizle diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içinde olmaya devam edeceğiz”