Hizmet kalitesini daha ileriye taşımak ve vatandaşlara etkin yöntemlerle hizmet verebilmek için Gaziosmanpaşa Belediyesi, personelin bilgi ve verimliliğini artırmaya yönelik hizmet içi eğitimler düzenledi.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, farklı birimlerde görev yapan personele yönelik hizmet içi eğitimler düzenledi. Görevli personel mesleki görev ve sorumlulukları doğrultusunda sosyal medya yönetimi, yüz yüze iletişim ve telefonda iletişim gibi konularda eğitim aldı. Belediyenin eğitim birimlerinde görev yapan öğretmenlere yönelik ise “Hibe Programlarına Proje Hazırlama” eğitimleri ile seminerler ve toplantılar düzenlendi.
ETKİLİ ÖĞRETMENLİK VE ETKİLİ SINIF YÖNETİMİ SEMİNERLERİ
Bilgi evlerinde öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimine destek veren Gaziosmanpaşa Belediyesi, bilgi evi öğretmenlerinin de gelişimine ve mesleki eğitimine büyük önem veriyor. Bu kapsamda öğretmenlere yönelik “Etkili Öğretmenlik” ve “Etkili Sınıf Yönetimi” seminerleri düzenlendi. Vizyon sahibi ve lider öğretmenlik rolleri ile ilgili becerileri geliştirmek amacıyla düzenlenen “Etkili Öğretmenlik” seminerinde, “Eğitimin İşlevi” ve “Öğretmen Rolleri” konularında sunum ve etkinlikler yapıldı. “Etkili Sınıf Yönetimi” seminerinde ise sınıf yönetimini oluşturan süreçler ve sınıf yönetiminde disiplin ve kurallar konularında bilgi ve tecrübeler paylaşıldı.
HİBE PROGRAMLARINA PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMLERİ
Eğitim seminerlerinin yanı sıra bilgi evlerinde görev yapan 48 öğretmenin katılımıyla, ulusal ve uluslararası hibe programlarına proje hazırlama ve yürütme süreçlerine ilişkin eğitim düzenlendi. 2 gün süren ve toplamda 16 saat gerçekleştirilen eğitimlerde, hibe veren kuruluşlar ve yapıları, farklı fon kuruluşları tarafından açılan programlara proje teklifleri hazırlanması, proje yazma ve yürütme süreçleri ele alındı. Programın ardından katılımcılardan proje fikirleri alınarak verimli olabileceği düşünülen projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
ZÜMRE TOPLANTILARI
Eğitimlerin ardından gerçekleştirilen zümre toplantılarında müfredata ilişkin görüş alışverişinde bulunularak, konuların öğrenciye aktarımında veya kazanımların elde edilmesinde etkili yöntemler üzerine değerlendirmeler yapıldı. Öğretmenler, eğitim döneminin ikinci yarısında yürütülmesi planlanan uygulamalar konusunda ortak kararlar aldı.
ETKİLİ İLETİŞİM EĞİTİMLERİ
Halkla ilişkiler birimlerinde görev yapan personele yönelik ise etkili iletişim eğitimleri düzenlendi. Yüz yüze iletişim ve telefonda iletişim olarak 2 başlık halinde düzenlenen eğitimlerde iletişim türleri, davranış türleri, çağrı merkezi standartları, etkin dinleme, sesin ve dilin doğru kullanımı gibi konulara değinildi. Seminerde vatandaşlarla daha iyi iletişim kurulması, şikâyet yönetim sisteminin geliştirilerek sorunlara pratik yöntemlerle çözüm sunulması ve hizmetlerle ilgili memnuniyetin artırılmasına yönelik yapılacak çalışmalar anlatıldı.
SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ EĞİTİMLERİ
Belediyenin sosyal medya hesaplarının daha etkin ve çağın gerekliliklerine uygun biçimde yönetilmesi, hizmet ve faaliyetlerin daha geniş kitlelere duyurulması ve vatandaş ile iletişimin güçlendirilmesi amacıyla sosyal medya yöneticilerine eğitim verildi. Eğitimde, ülkemizde ve dünyada sosyal medya mecralarının kullanım oranları, algoritmaları anlatılarak sosyal iletişim dili, etkili içerik oluşturma ve geliştirilecek stratejiler örneklerle ele alındı.