İstanbul Kültür Sanat Platformu Oluşum Çalıştayı dün toplandı. Çalıştayda İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile kültür ve sanat dünyasının önde gelen isimleri bir araya geldi. Açılış konuşmasının yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Hülya Muratlı, kültür sanat etkinliklerini tüm mevsimlerde ve bütün ilçelerde yapmayı planladıklarını söyledi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve kültür sanat camiasının seçkin üyeleri, kültür sanat faaliyetlerinin gelişimini, konunun uzmanlarıyla tartışmak için Haliç Kongre Merkezi’nde bir araya geldi. Yaklaşık yedi saat süren çalıştayda on üç masada bulunan yaklaşık yüz kişinin düşünceleri sunum yoluyla ifade edildi.
İNTERAKTİF KÜLTÜR SANAT
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Hülya Muratlı, önceliklerinin kültür sanat etkinliklerini dört mevsimde de gerçekleştirmek olduğunu vurguladı. Yapılacak etkinliklere yüksek sayıda katılımın hedeflendiğini de kaydeden Muratlı özetle şunları dedi:
“İstanbul'un, huzurlu, güvenli, aydınlık, kültür sanatla yoğrulmuş bir gelecek beklentisi ancak yeni nesil belediyecilik anlayışının hayata geçmesiyle mümkün olacaktır. İstanbul'un kendi sesini kamu yönetime duyurabilmesini ve birlikte üretimi önemsiyoruz. Yola ‘İstanbul Senin’ diyerek çıktık. İstanbul dinamik ve üretken bir şehirdir. Kentimizi en iyi şekilde yönetmek amacıyla, katılımcı, demokratik ve tam bir işbirliği içinde hareket etmek istiyoruz. Kültür Sanat Ajandası oluşturduk. Vatandaşlarımız www.kultursanat.istanbul web adresinden, İstanbul'da gerçekleşen tüm kamu ve özel etkinliklere ulaşabilecek. Ayrıca akıllı telefonlar için de uygulamamız yakında vatandaşlarımıza sunulacak.”
KAMU YARARI
Çalıştayda, “Oluşturulacak Olan Platformun İşlevi ve Çalışma İlkeleri”, “Oluşturulacak Olan Platformun Üyeleri” ve “Oluşturulacak Olan Platform ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Arasındaki İlişki” başlıklarında üç ayrı oturum gerçekleştirildi. Çalıştay sonucunda, tüm mevcut kaynakları bir araya toplanması fikri öne çıktı. İstanbul’un 39 ilçesine sanatın eşir şekilde ulaştırılması ve kültür sanatta, tüm disiplinlere eşit mesafede olunması görüşünün önemle altı çizildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, yapan değil, öneren bir yapıda bulunması ve bu önermelerde kamu yararı gözeten bir anlayışla hareket etme düşüncesi önemle vurgulandı.